Asienguiden > Filippinerna > Boracay

White Beach
   Trots hettan blir korallsanden på Boracays White Beach inte het av solen.

Diniwid Beach
   Brant berg vid Diniwid Beach.

Boracay
Till Boracay tar man sig enklast från Manila eller Cebu med flyg till Caticlan - därifrån tar det ca 20 minuter med båt till White Beach.

Boracays White Beach anses allmänt vara en av världens absolut bästa stränder. Den är ca 4 km lång och här ligger de flesta av öns hotell, restauranger och barer.

Norra delen av stranden vid boat station 1 är lugn och fin. I mitten av stranden vid boat station 2 ligger D'Mall en samling av butiker, restauranger och barer - här finns också diverse aktiviteter för barn samt bankomat och Internetcafé. Vid boat station 3 finns gott om budgetboende.

Till öns aktiviteter hör bl a golf, dykning och snorkling. Man kan också segla, vindsurfa och paddla. Eller varför inte unna sig något gott att äta och dricka eller kanske besöka en Spa-anläggning.

Punta-Bunga Beach
   Solnedgång vid Punta-Bunga Beach vid norra delen av Boracay.

Boracay är en riktig partyö med långa billiga Happy Hours längs White Beach. Prisnivån på drinkar är behagligt låg. Högsäsongen infaller mellan november och juni.

Boendepriserna på Boracay är lite högre än på de flesta andra ställen i Filippinerna, men trots detta är de bästa hotellen fullbokade långt i förväg under högsäsongen. Sök bra hotell på Boracay!

 

Lyktstolpe
   Lyktstolpe