Segara Village Pool
En av poolerna på populära hotellet Segara Village. 
Asienguiden > Indonesien > Sanur

Karta med hotell i Sanur
Sanur karta

Sanur Beach
 
Sanur har en lång historia av att ta emot västerländska gäster. På 1930-talet byggde belgiska konstnären Le Mayer ett hus här på stranden. Byggnaden är numera ett museum som visar hans verk, många föreställande den vackra legongdansösen Ni Nyoman Pollok som han gifte sig med.

På 1950-talet byggdes flera stora hotellanläggningar här och i mitten av 1960-talet det 10 våningar höga Bali Beach Hotel (numera Inna Grand Bali). Det ljumma mottagandet ledde till en lag som förbjuder uppförande av byggnader högre än en kokospalm. Idag domineras Sanur av låga hotell med stora trädgårdar ofta belägna direkt vid stranden.

Sanur Beach är en halvmil lång och det utanförliggande revet skyddar mot stora vågor. Den 4 km långa stenlagda strandpromenaden är bland det bästa med Sanur. Här hittar man ett stort utbud av mat, dryck och butiker. Ännu fler ställen hittar man längs Sanurs huvudgata Jalan Danau Tamblingan som löper ett par hundra meter innanför stranden.

Familjevänliga Sanur passar om man tycker att Nusa Dua är för konstgjort och isolerat eller att Kuta är för intensivt och stökigt. De som uppskattar Kutas partyscen har dock gett Sanur smeknamnet Snore (snarkning) pga det i jämförelse lama nattlivet.

Sanur är en bra utgångspunkt för dagsutflykter. Till Kuta och flygplatsen är det en dryg mil och till Ubud det dubbla. På en halvtimme tar man sig till
Nusa Lembongan med båt.

 
Foto till vänster: Romdrink serverad i papaya.

Papaya Drink