Asienguiden > Indonesien > Ubud

karta gili Trawangan
Ubud-karta

Balinesisk dans
Fingerrörelser och ansiktsuttryck är viktiga i legongdans (Ubud Palace).
Mojito
En mojito på Cafe Havana - ett av många mysiga ställen att äta och dricka på i Ubud. Nattlivet är dock rätt lamt.
Ubud är en liten stad belägen i centrala Bali mellan risfält, raviner och hantverksbyar. Platsen var en viktig källa för medicinalväxter och namnet Ubud kommer från det gamla balinesiska ordet ubad som betyder medicin. Ubud är Balis kulturella centrum och det är hit du ska åka om du vill uppleva balinesisk dans, besöka museum och gallerier eller shoppa konsthantverk. Staden har ett imponerande utbud av spa-behandlingar och är även Balis centrum för spirituell turism.

Ubud är ett perfekt ställe att chilla på. Här finns några av Balis bästa hotell. Utbudet på bra caféer och restauranger är stort, många har en ekologisk inriktning. Bästsäljande boken/filmen Lyckan, kärleken & meningen med livet/Eat, Pray, Love har inte minskat stadens popularitet. Gillar man apor (makaker) kan man besöka Monkey Forest i södra delen av Ubud. Aporna kan vara mycket närgångna speciellt om dom får syn på något ätbart som frukt eller nötter.

Makaker
Makakfamilj i apskogen (Mandala Wisata Wanara Wana).
Kajane Mua Villas
Kajane Mua Villas är ett av många sköna hotell i Ubud.
Gunung Kawi
10 km nordost om Ubud ligger Gunung Kawi - imponerande tusenåriga monument huggna direkt ur berget .
Utanför Ubud är vandringar längs risfälten samt forsränning (rafting) i Ayungfloden populära aktiviteter.

Passa också på att besöka de fascinerande historiska platserna Gunung Kawi och Tirta Empul i Ubuds närhet. Djupt nerför hundratals trappsteg i en dalgång ligger Gunung Kawis monument huggna direkt ur berget. I Tirta Empuls heliga källa har folk från hela Bali kommit för att bada sedan år 962. Många tar också med sig av de heliga vattnet i dunkar.
 

Pura tirta Empul
Pura Tirta Empul - välbesökt helig källa.

Monkey Forest Road
Monkey Forest Road i Centrala Ubud.