The Majestic Singapore
Louis Vuitton har fem och Prada har åtta butiker i Singapore.
Asienguiden > Singapore > Orchard Road

karta Chinatown med omnejd
Orchard Road karta


Goodwood Park Hotel - huset i kolonialstil byggdes år 1900.
Orchard Road
Drygt 2 km långa Orchard Road kantas inte längre av fruktträdgårdar utan av shoppingcentrum. Kombinationen av världens största andel dollarmiljonärer (ca 15 % av befolkningen) och en aldrig sinande ström av turister gör Orchard Road till ett shoppingmekka. Typiska öppettider är 10.00-22.00 alla dagar.

H&M valde att öppna sin första butik i Sydostasien här 3 september 2011 (Orchard Building, Grange Road, och har nu nio butiker i Singapore.

En av singaporianernas andra passioner är att äta och man bör inte missa att besöka något av matståndscentren. Newton Food Centre har god mat men besöks av många turister och har därför (förbjudna) inkastare vid ingången - ignorera dessa välj ett bord själva och gå sedan runt och beställ mat i de olika stånden.


Svartpepparkrabba en rätt som måste provas...         ...t ex på Newton Food Centre känd från filmen "Crazy Rich Asians".
Food Republic är en kedja med moderna matståndcenter och finns bland annat på fjärde våningen i Wisma Atria.

Man skulle kunna tro att Singapore fått sin flygplatskod (SIN) efter ökända Orchard Towers också känt som "Four Floors of Whores".

Det är lätt att ta sig runt med Singapores utmärkta tunnelbana MRT (Mass Rapid Transit) som har tre stationer längs Orchard Road - Orchard, Somerset och Dhoby Ghaut.

Till Changi-flygplatsen tar man sig med MRT för en tia eller med taxi för en hundring.

Buddha Tooth Relic Temple and Museum
Bild till höger: Perrongen på Orchards MRT-station